Paikka: Mikael Agricolan kirkko, Tehtaankatu 23

Mukana: Pauli Aalto-Setälä,Pasi Nieminen, Pia Raitala, Pia Rosvall ja Mari Mattsson

Johtamiseen ja johtajiin kohdistetaan tänä päivänä monenlaisia odotuksia ja toiveita. Miten johtaja voi vastata näihin odotuksiin ja olla samaan aikaan itsensä, ihmisten ja asioiden johtaja? Millaisia arvoja eri alojen johtajilla on ja millaisia heillä tulisi olla? Mitkä ovat johtamisen merkittävimmät muutokset ja trendit seuraavan viiden vuoden aikana?

Johtajan tulisi olla hyvä ihmistuntija, tunnejohtaja ja strateginen visionääri. Johtajalla tulisi olla myös vahvat viestintätaidot, kyky johtaa muutosta ja erinomainen tietämys oman alansa hallinnollisista koukeroista. Onko tällaisia johtajia olemassa vai onko johtajana toiminen yli-ihmisen positio? Millaista on olla johtaja erilaisten odotusten keskellä tämän päivän yhteiskunnassa ja kirkossa?

Johtamisen kysymyksiä ja eri puolia lähestymme paneelikeskustelussa itsensä, ihmisten ja asioiden johtamisen näkökulmista aiheeseen johdattelevien videotervehdysten kautta. Miten johtajan tulee johtaa itseään ja olla esimerkkinä toisille? Mikä on tärkein asia ihmisten johtamisessa ja mitkä ovat sen pahimmat sudenkuopat? Miten yhdistää itsensä ja ihmisten johtaminen osaksi asioiden, strategian ja hallinnon johtamista? Pohdimme myös arvojohtamisen ja johtajan oman johtamisfilosofian merkitystä, koko ajan lisääntyvän diversiteetin johtamista sekä muutosjohtajuuden kysymyksiä.

Johtajuuden kysymyksistä ovat keskustelemassa työelämäprofessori Pauli Aalto-Setälä, Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nieminen, Raitala Musicin toimitusjohtaja ja manageri Pia Raitala ja kauppakeskus Redin markkinointipäällikkö Pia Rosvall. Videotervehdys Tommi Laitio. Paneelikeskustelua johdattelee Haagan seurakunnan vs. kirkkoherra Mari Mattsson.

Pauli Aalto-Setälä on kirjoittanut neljä tietokirjaa johtamisesta, digitalisaatiosta, työhyvinvoinnista ja innostuksesta. Pauli työskentelee muutosjohtamisen työelämäprofessorina Turun kauppakorkeakoulussa ja on usean yrityksen neuvonantaja ja viestintätoimisto Kaikun osakas. Hän on toiminut aiemmin muutosjohtajana Sanomalla, Alma Mediassa, Allerilla, Dentsulla ja Säästöpankissa.

Pasi Nieminen (DI) on toiminut Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2011. Vuosien varrella hän on kouluttautunut Toyotan johtamisfilosofiaan ja Toyotan arvojen mukaiseen johtamiseen Euroopassa ja Japanissa. Hän siirtyi Toyotalle metsäkonevalmistaja Logset Oy:stä, jossa hän työskenteli myyntijohtajana ja toimitusjohtajana vuosina 2008-2011. Pasin työura alkoi laboratoriolaitevalmistaja Biohit Oy:ssä (nyk. Sartorius Finland Oy), jossa hänellä oli eri tehtäviä tuotekehityksessä, jälkimarkkinoinnissa ja kv. myynnissä vuosina 1999-2008.

Pia Raitala on toiminut parinkymmenen vuoden ajan kotimaisten huippumuusikoiden managerina ja agenttina tarjoten pitkäjänteistä urasuunnittelua ja henkilökohtaista, räätälöityä palvelua valikoidulle artistijoukolleen. Nykyään hänen oma yrityksensä Raitala Music on alansa merkittävimpiä toimijoita, jonka artistiedustukseen kuuluvat mm. saksofonisti Jukka Perko, laulaja Maria Ylipää, trumpetisti Verneri Pohjola ja pianisti Iiro Rantala. Agentuuri- ja manageritoiminnan ohella Raitala toimii mentorina sekä luennoi korkeakouluissa ja oppilaitoksissa muusikko- ja manageriopiskelijoille.

Pia Rosvall on kauppakeskus Redin markkinointipäällikkö, jolla on vuosikymmenien kokemus kauppakeskusten markkinoinnista. Helsingissä hän on ollut töissä Redin lisäksi Forumissa, Kämp Galleriassa ja Itiksessä. Pia on myös ollut mukana kehittämässä kauppakeskusten toimintaa pohjoismaisella tasolla Nordic Council of Shopping Centers organisaation hallituksessa. Hän on mm. järjestänyt kiinnostavia seminaareja alan ammattilaisille. Uusimmat aluevaltaukset Redissä ovat olleet mm. Big Brother, Tuska ja yhteistyö Suomen Olympiakomitean kanssa.

Mari Mattsson on pappi ja Haagan seurakunnan vs. kirkkoherra. Mari on työskennellyt Kallion seurakunnassa eri tehtävissä ja vs. hiippakuntasihteerinä Helsingin hiippakunnassa. Hän on myös kehittäjänä ja kouluttajana Espoon ja Helsingin hiippakuntien Johtamisen perusteet –koulutuksessa. Marin sydän palaa johtamisen kehittämiselle, kirkon tulevaisuuden rakentamiselle, yhdenvertaisuudelle ja verkostoyhteistyölle, jota hän on tehnyt mm. Kallio Block Partyn, Helsinki Beatles Weekendin ja kulttuurialan ihmisten kanssa.